1. faza mobilizacije

Privredna komora Srbije – Regionalna privredna komora južnobanatskog upravnog okruga i Pokret gorana i centar volontera iz Pančeva završili su prvu fazu mobilizacije zainteresovanih strana za učešće u projektu „Eko Tamiš-novi turistički proizvod“.
U direktnim razgovorima sa predstavnicima lokalnih samouprava i turističkih organizacija Pančeva, Zrenjanina, Kovačice, Opova i Sečnja članovi projektnog tima su prezentovali osnovne informacije o projektu i mogućnosti saradnje na realizaciji projektnih aktivnosti. Bilo je reči o procesima promocije projekta na nivou lokalnih samouprava, kao i unapređenju znanja i veština različitih ciljnih grupa na području srpskog Banata.

      

Opšta je ocena da projekat ima veliki značaj za razvoj turizma na području koje je obuhvaćeno projektom i da uključivanje svih zainteresovanih strana može doneti najbolje rezultate.
Predstavnici lokalnih samouprava i turističkih organizacija svih 5 opština su pokazali spremnost da svoje resurse stave u funkciju projekta, kako u postavljanju i unapređenju infrastrukture, promociji turističkog proizvoda, tako i u edukaciji predstavnika nadležnih institucija, privrede i civilnog sektora.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *