Održana konferencija za štampu povodom realizovane promo regate

U Privrednoj komori Srbije – Regionalna privredna komora Južnobanatskog upravnog okruga, održana je 4.septembra 2019.godine konferencija za medije na kojoj je bilo reči o upravo realizovanoj promo regati u okviru projekta „Eko Tamiš-novi turistički proizvod“.
U skladu sa planiranim aktivnostima na projektu, u periodu od 20. do 24.avgusta 2019. godine je organizovana promotivna regata u cilju promocije projekta „Eko Tamiš – novi turistički proizvod“. Početna tačka ove promo regate je bila u mestu u blizini Temišvara Urseni i završila se u Pančevu. Učešće na ovoj promo regati je uzelo 10 veslača , au pojedinim fazama i veći broj u zavisnosti od etape do etape.

Prvog dana, šest kanua sa učesnicima regate plovilo je rekom Tamiš od mesta Urseni do Šaga ( u blizini Temišvara ), da bi se zatim, drugog dana, uputili ka jezeru Surduk. Trećeg dana je upriličena vožnja brodom duž kanala Bega u centru Temišvara.
Regata u Srbiji je krenula 22.avgusta i to iz naselja Jaša Tomić, odakle su se veslači uputili ka plaži u Sečnju gde je upriličeno i zajedničko druženje sa lokalnim meštanima i predstavnicima udruženja. Uz podršku turističke organizacije Sečanj, obezbeđeno je i medijsko pokriće događaja.
Drugog dana boravka u Srbiji, domaćin je bila opština Opovo. Veslalo se od plaže do marine „Opava“ gde je za sve učesnike organizovan ručak. U prostorijama turističkog info centra, učesnike regate je pozdravio predsednik opštine, Zoran Tasić, a svi prisutni su se, nakon obraćanja predsednika, uputili ka Barandi gde su posetili filmski grad i ribnjak.
Regata je završena 24.avgusta u Pančevu, u popodnevnim satima. Učesnicima regate su se u vožnji kanuima pridružili članovi veslačkog kluba „Sportiko“. Takođe, za sve zainteresovane je organizovana vožnja katamaranom, od Crvenog magacina do poznatih kula na ušću Tamiša u Dunav. Kanui i katamaran su nabavljeni iz budžeta projekta „Eko Tamiš-novi turistički proizvod“. Za sve učesnike regate je obezbeđen smeštaj, ishrana i prateći program.
O realizaciji celokupne regate I njenom značaju, prisutne predstavike sredstava informisanja je upoznao direktor PKS- RPK Južnobanatskog upravnog okruga, Dr Marko Ćulibrk, posebno istakavši izuzetnu saradnju sa lokalnim samoupravama I turističkim organizacijama u realizaciju dela regate u srpskom delu Tamiša.Potom se prisutnima u ime rumunskih partnera obratila Deliora Barbu, iz Asocijacije za promociju turizma i razvoj iz Temišvara informišući novinare o detaljima regate u rumunskom delu. Prisutnim novinarima se potom ispred vodećeg partnera Pokreta gorana i centra volontera Pančevo, obratila predsednica Ljiljana Konevski, koja je izrazila ogromno zadovoljstvo saradnjom sa svim partnerima tokom ovog projekta.

Više detalja u celokupnoj regati je, anegtama tokom nje, kao i o pruženoj pomoći tokom realizacije regate, dao je Černoh Zoran ispred PKS – RPK Južnobanatskog upravnog okruga izrazivši posebnu zahvalnost direktnim učesnicima regate- volonterima koji su odvojili svoje vreme i omogućili uspešnu realizaciju promo regate. Takođe je zahvalnost upućena kajak-kanu klubu „Sportiko“iz Pančeva koji je svojim angažovanjem uveličao završnu fazu regate. Učesnicima press konferencije je pušten kraći film sa regate i veći broj fotografija tokom njene realizacije. Za sve učesnike konferencije je potom organizovan koktel.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *