Projekat „Eko Tamiš (Timiš) – novi turistički proizvod“ predstavljen na 15. Regionalnom sajmu privrede u Novoj Pazovi, od 29. do 30. septembra 2022. godine

Regionalna privredna komora Južnobanatskog upravnog okruga, jedan od partnera na projektu „Eko Tamiš (Timiš) – novi turistički proizvod“ je tokom 15. Regionalnog sajma privrede održanom od 29. do 30. septembra 2022. godine u Novoj Pazovi posetiocima predstavila navedeni projekat.

Projekat „Eko Tamiš – novi turistički proizvod“, realizovan u okviru Programa prekogranične saradnje „INTERREG IPA CBC Rumunija – Srbija“ i koji je  finansiran od strane Evropske unije u okviru instrumenta za pretpristupnu pomoć (IPA II) i sufinansiran od strane država učesnica programa predstavljen je posetiocima sajma privrede na zajedničkom štandu Privredne komore Srbije od strane predstavnika RPK Južnobanatskog upravnog okruga.

Posetioci su putem promotivnog materijala bili u  mogućnosti  da se upoznaju sa potencijalima eko turizma u dolini reke Tamiš koja teče kroz Rumuniju i Srbiju, gde se u Pančevu uliva u Dunav. Osim šetnje i odmora u mestima duž Tamiša posetioci mogu da voze bicikl, veslaju, posmatraju ptice, da se bave sportskim ribolovom i drugim turističkim ili kulturnim sadržajima na brojnim, uređenim i neuređenim mestima netaknute prirode duž skoro 400km dugačke reke Tamiš. Veliko interesovanje pokazali su ljubitelji ribolova.