Trening u Pančevu za promovisanje razvoja lokalnih mikro preduzeća

U okviru planiranih aktivnosti u okviru projekta „Eko Tamiš-novi turistički proizvod”koji se finansira iz programa EU – INTERREG IPA, u periodu od 25. – 27. aprila 2018. godine održan je još jedan trening za promovisanje razvoja lokalnih mikro preduzeća. Trening je održan u UC „ Hedonist“ u Pančevu i bio namenjen predstavnicima lokalnih mikro preduzeća i radnji. Ovo je bila prilika da učesnici treninga da steknu nove veštine i unaprede postojeće, kao i da bolje upoznaju novi regionalni turistički proizvod Eko Tamiš.

Trening je bio podeljen u tri jednodnevne sesije. Prvi dan je fokus bio na istraživanju tržišta i određivanju ciljnih grupa, dok se tokom drugog dana trening usmeravao na praktične aspekte, uključujući promociju i posebno se fokusirajući na online marketing. Treći dan je predstavljao sumiranje koje povezuje naučene tehnike i alate sa konkretnim turističkim proizvodom Eko Tamiš.   

      

Ovaj trening je pružio detaljan pregled i praktične vežbe poslovnih veština i kako unaprediti promotivne i druge biznis alate da bi se unapredio biznis u turizmu, ali i bilo koji drugi posao koji zahteva rad sa ljudima. Tokom trodnevnog treninga polaznici su bili u prilici da stvore svest o značaju istraživanja tržišta i identifikovanju ciljnih grupa, da lakše razumeju različite alate koncepte i tehnike, da izgrade veštine i nauče tehnike efikasne promocije kako bi razumeli potrebe kupca- turista i upoznali se sa potencijalom i ograničenjima online marketinga. Trening je zasnovan na najboljim međunarodnim praksama i širokom spektru znanja stručnjaka iz ove oblasti. Trening je bio interaktivan sa vežbama i primerima iz stvarnog života. Treneri su bili iskusni stručnjaci iz oblasti marketinga u turizmu koji dobro znaju kakvu pozitivnu promenu može doneti rad u ovoj oblasti. Učesnici ovog treninga su bili sa teritorije Pančeva i ostalih mesta u okruženju.
Po okončanju treninga, svim polaznicima su uručeni posebni sertifikati koje im je uručio Direktor PKS-RPK Južnobanatskog upravnog okruga Dr Marko Ćulibrk.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *