U Kikindi predstavljen projekat Eko-Tamiš (Timiš) – novi turistički proizvod

U prostorijama PKS RPK Severnobanatskog upravnog okruga u Kikindi 16. juna 2021. godine potpisan je Sporazum o saradnji između Privredne komore Srbije-Regionalne privredne komore Severnobanatskog upravnog okruga i Trgovinske i industrijske komore Budimpešte.

Na radnom sastanku koji je organizovala PKS – Regionalna privredna komora Severnobanatskog upravnog okruga predstavnici grada Kikinde, Regionalnih privrednih komora Srednjebanatskog, Južnobanatskog i Sremskog upravnog okruga kao i predstavnici Trgovinske i industrijske komore Budimpešte (Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara – BKIK) predstavili su privredne potencijale regiona koje predstavljaju i mogućnosti investiranja na području grada Kikinde, odnosno Banata i Srema. Takođe, razgovarano je i o mogućnostima i načinu poslovnog povezivanja mađarskih i srpskih kompanija i institucija.

Tokom razgovora o turističkim potencijalima predstavnik RPK Južnobanatskog upravnog okruga prisutnima je predstavio rezultate projekta „Eko-Tamiš, novi turistički proizvod“ koji je realizovan je u okviru IPA CBC Programa prekogranične saradnje Rumunija – Srbija,  finansiran od strane Evropske unije u okviru instrumenta za pretpristupnu pomoć (IPA II) i sufinansiran od strane država učesnica programa.

Sastanku su prisustvovali i predstavnici Mađarsko-srpske trgovinske i industrijske komore, koji su učestvovali u radu i pružili podršku dubljem povezivanju i saradnji privrednih komora Mađarske i Srbije u oblasti ekonomije, kao i u saradnji u pripremi i realizaciji zajedničkih projekata u okviru Interreg IPA programa prekogranične saradnje.