Virtuelna tura duž reke Tamiš

Članovi projektnog tima IPA Projekta “Eko Tamiš – novi turistički proizvod” su pružili logističku podršku ekipi koja u okviru realizacije IPA Projekta “EKO – EDU BANAT” priprema virtuelnu turu duž reke Tamiš obilazeći mesta za posmatranje ptica, pecanje i eko turizam uopšte, koja su definisane u projektu “Eko Tamiš – novi turistički proizvod” realizovanog u okviru IPA programa prekogranične saradnje Rumunija – Srbija od juna 2017. do septembra 2019. godine.
U periodu od 16. do 18. oktobra 2020. godine članovi projektnog tima srpskih partnerskih organizacija Privredne komore Srbije – RPK Pančevo i Pokreta gorana i volontera, na IPA projektu “Eko Tamiš – novi turistički proizvod” pružili su pomoć ekipi koja priprema virtuelnu turu duž reke Tamiš u okviru IPA projekta “EKO – EDU BANAT” vodeći ih na mesta koja na najbolji način mogu predstaviti potencijale eko turizma i kako bi privukli turiste u prirodna okruženja koja su jedinstvena, ali i pristupačna.

Virtuelna tura koja se priprema u okviru IPA projekta “EKO – EDU BANAT” će novom turističkom proizvodu razvijenom kroz realizaciju IPA projekta “Eko Tamiš – novi turistički proizvod” doneti novu, višu, vrednost jer će zainteresovanim turistima omogućiti da se na savremen i moderan način upoznaju sa turističkim potencijalima u dolini reke Tamiš i izaberu mesta na kojima će pecati, šetati, voziti bicikle ili posmatrati ptice.

Virtuelna tura će, kada bude završena, biti dostupna i na sajtu projekta “Eko Tamiš – novi turistički proizvod” www.eco-tamis.com