Zajednički trening za predstavnike lokalnih samouprava

Kako je planirano, u periodu od 28. – 29. juna 2018. godine održan je zajednički trening za predstavnike lokalnih  samouprava sa srpske i rumunske strane koji je bio dvodnevni trening. Trening je održan u Hotelu Vojvodina u Zrenjaninu i bio namenjen predstavnicima lokalnih samouprava koji se bave privredom, turizmom, upravljanjem projektima, ali i svima onima čiji rad u značajnoj meri ima dodir sa turizmom. Ovo je bila prilika da učesnici treninga podignu nivo poznavanja o turizmu u Banatu, da steknu nove veštine i unaprede postojeće, kao i da bolje upoznaju novi regionalni turistički proizvod Eko Tamiš.

   

Sam trening je bio kroz radioničarski rad, koji je pružio detaljan pregled i praktične vežbe iz oblasti komunikacije u turizmu, kao i komunikacije o turizmu. Značajan prostor je posvećen promociji, odnosno konceptu turističkog proizvoda. Tokom dvodnevnog treninga su polaznici stvorili svest o značaju komunikacije u turizmu, unapredili svoja znanja o promocionim alatima u turizmu, bolje razumeli koncept turističkog proizvoda i dobili informacije o izvorima finansiranja turističkih projekata.

Trening je bio posebno dizajniran za predstavnike lokalnih samouprava i podeljen u četiri poludnevne sesije. Sam trening je bio  zasnovan na najboljim međunarodnim praksama u obuci predstavnika lokalnih samouprava i širokom spektru znanja stručnjaka iz ove oblasti, a tokom trajanja je bioje interaktivan uz primere iz svakodnevnog rada. Obzirom da su treningu prisustvovali predstavnici  srpskih i rumunskih lokalnih samouprava, bio je obezbeđen simultani prevod. Drugog dana je za sve polaznike bio organizovan izlet na obližnjem zaštićenom lokalitetu „Carska bara“ koji se nalazi u neposrednoj blizini Tamiša, gde je bila organizovana vožnja turističkim brodom i razgledanje preko 230 vrsta ptica i 300 vrsta biljaka.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *